DELA

Finansministern kritisk till Pafs gratifikationer

Att Paf ger sina anställda en extra halv månadslön i gratifikation försvårar landskapets arbete. Det menar finansminister Roger Nordlund.
För att visa sin tacksamhet till personalen ger Paf samtliga anställda en extra halv månadslön. Totalt kan det röra sig om så mycket som 800.000 euro.
År 2010 slopade Paf sitt belöningssystem, då man inte nådde de uppsatta resultatmålen. Det var även en fråga om företagets självbild.
Men i år har verksamheten gått bättre.
– Personalen har kämpat jättehårt och lyckats svänga bolaget. Därför tyckte styrelsen och jag att det var på sin plats att markera detta med en tydlig uppskattning, säger vd Anders Ingves, som är noga med att det inte rör sig om en bonus.


Negativ signal
Finansminister Roger Nordlund säger att Pafs agerande visar på ett behov av stramare och mer likvärdiga principer för bonusar och gratifikationer i de bolag som landskapet äger eller är huvudägare i.
– Det här försvårar väldigt mycket för oss, och framför allt för mitt arbete, när det gäller att få landskapets ekonomi i balans, säger Nordlund.
Läs mer i papperstidningen!

Axel Kronholm