DELA

Fest urartade – minderårig hämtades av polis

Under natten till söndag fick polisen larm om en fest som gått över styr på den åländska landsbygden. När polisen anlände hade läget lugnat ner sig, men en berusad minderårig person ”som varit stökig” togs om hand och skjutsades hem. Polisen upprättade en barnskyddsanmälan.

En krog i Mariehamn kallade på polisen på grund av flera bråkiga gäster. Tre personer greps och samtliga kommer att delges böter. Två av dem för att de varit utåtagerande mot ordningsvakter, och den tredje för att ha försökt hindra polisen.

Polisen fick in en anmälan om en omhändertagen berusad kryssningspassagerare som betett sig våldsamt. När fartyget anlöpte till Åland greps personen på basen av polislagen.

Under lördagskvällen och natten hanterade polisen flera trafikrelaterade ärenden. I Jomala bötfälldes en person för två olika trafikförseelser – för att ha brutit mot stopplikten samtidigt som denne pratade i telefon. I Mariehamn påträffade polisen ett obesiktigat fordon varpå registerskyltarna avlägsnades, och föraren fick böter. Polisen fick också in en anmälan om ett misstänkt rattfylleri i Mariehamn, men då fordonet påträffades i Hammarland visade det sig att föraren var nykter.