DELA

FBK-arens dramatiska nätter

Nyan har träffat en kille som haft fullt upp under början av veckan.
Dany Nordström är brandman i Strandnäs FBK och var med och släckte buss- och båtbränderna som härjade i stan. Fritidssysselsättningen som Fbk:are beskriver han som mycket mer än bara en hobby.
– Det är nog närmare en livsstil. Saker kan hända dygnet runt, när som helst. Ibland händer det ingenting och ibland är det som nu, berättar Dany.
Allting började när Hangösonen Dany Nordström för tio år sedan började följa med killarna i Lappviks FBK ”lite på skoj”, som han uttrycker det. När han 2008 flyttade till Åland kände han redan folk i Strandnäs FBK, så det blev naturligt att genast delta i larm och övningar tillsammans med dem. Sedan dess har han hängt med.
– När det piper till i sökaren, då är man beredd vad man än gör. Lägger allt annat på paus och ger sig ut.
Buss- och båtbränderna i början på veckan var Dany med och släckte. Det som fastnat mest i minnet var när ytterligare ett larm kom precis efter att de var klara med båtbranden vid Nabben.
– Det var ju lite lustigt det där, för vi hade ju precis avslutat och satt in grejerna i bilen. Sedan hör vi att ”nu är det bussbrand på gång”, det kom ungefär i samma veva som vi hoppade in i bilen. Det var hel klart en speciell situation, säger han.
Men just därför var också brandkårerna snabbt på plats och kunde framgångsrikt släcka branden i bussen som stod parkerad vid Ålands elandelslag.
Läs mer i papperstidningen!

Mårten Arvidsson