DELA

Fängelse för en rad stölder

En man har av Ålands tingsrätt dömts till ett år och sju månaders fängelse för bland annat grov stöld och narkotikabrott. Bland annat stal han en dator från Trobergshemmet.
Åtalet innehåller en lång rad åtalspunkter över brott begångna mellan 2009 och 2012. De flesta av åtalen är riktade mot mannen som tingsrätten anser har gjort sig skyldig till tretton brott; sex grova stölder, två stölder av normalgraden, två fall av häleri, en falsk angivelse, ett narkotikabrott och ett fall av straffbart bruk av narkotika.


Odlade cannabis
Mannen har bland annat odlat cannabis i sitt köksskåp i syfte att framställa marijuana samt stulit saker i flera olika lägenheter i Mariehamn. I ett av fallen där stölden anses vara grov har över 44 föremål till ett värde av 6.000 euro stulits från en lägenhet. Han fälls även för att ha stulit bland annat en dator från Mariehamns församling och en från Trobergshemmet under hemmets ombyggnad. Ett åtal för grov stöld förkastades av tingsrätten. Mannen är tidigare straffad för liknande brott och får nu alltså ett fängelsestraff på ett år och sju månader. Han ska dessutom betala en rad ersättningar till målsägande och till staten.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax