DELA

Familj flyttar in i Lappo skola

Förra veckan beslutade Brändös kommunstyrelse att hyra ut Lappo skolbyggnad till familjen Bade från Esbo.
Under det extrainkallade mötet bestämdes också att tillsätta en extra trafikgrupp som ska arbeta med turlistor för m/s Spoven som trafikerar mellan Asterholma, Lappo och Torsholma.
Sent i torsdags beslutade Brändö kommunstyrelse att hyra ut Lappo skola till familjen Bade från Esbo. Familjen ska hyra delar av skolans utrymmen, totalt 100 kvadratmeter, för 250 euro i månaden, från och med 10 augusti. Biblioteket ska fortsättningsvis vara placerat i skolans nedre våning.
– Det är jättepositivt, att en hel familj flyttar in händer inte varje dag, säger Brändös kommundirektör John Wrede, som betonar att det endast handlar om en uthyrning av Lappo skola.


Dagis flyttar
En förutsättning för att uthyrningen ska kunna genomföras är att socialnämnden hittar nya lokaler åt dagiset som i dag huserar i skolans övre del.
– Det finns ett alternativ och det är Lappo andelsbanks gamla lokaliteter, där har det också varit dagis tidigare, säger John Wrede.


Trafikgrupp
Under kommunstyrelsens möte beslutades också att tillsätta en trafikgrupp för m/s Spoven som trafikerar mellan Asterholma, Lappo och Torsholma. Det är med anledning av att färjan ska bjudas ut på entreprenad den 1 januari 2011 som kommunstyrelsen tagit initiativet att bland annat se över turlistan.
– Man vill på det viset bidra till att det blir en turlista som uppfyller invånarnas önskemål, säger John Wrede.
Arbetsgruppen kommer att bestå av tre personer från regionen, samt ordföranden för den egentliga trafikgruppen i Brändö, Leif Eriksson. Medlemmarna blir: Torsten Nordberg, Sussi Sandström och Mathilda Öström.

John Granlund

john.granlund@nyan.ax