DELA

Eriksson Capital håller fast vid byggplaner

– Det här är ett steg i rätt riktning.
Det säger Trygve Eriksson, vd för Eriksson Capital, om att stadsfullmäktige nu har beslutat att godkänna en ändring i stadsplanen som innebär att företaget kan inleda sitt planerade byggprojekt.
Planerna på ett åttavåningshus med både affärer och bostäder på den så kallade Magazintomten offentliggjordes av Eriksson Capital för drygt två år sedan.
Som Nya Åland rapporterade i går har nu fullmäktige, med rösterna 20 mot sju, klubbat igenom den stadsplaneändring som krävs. Dessutom beslutades att det gamla telegrafhuset som står på tomten får rivas, trots att det är k-märkt.
Men i en artikel i tidningen Åland i går stod att läsa att Eriksson Capital nu har skrotat planerna på ett stort affärs- och bostadskomplex på Magazintomten eftersom man anser att centrum har förlorat sin attraktionskraft. För Nya Åland berättar företagets vd, Trygve Eriksson, att så inte är fallet.
– Vi skrev på ett exploateringsavtal med staden för bara några dagar sedan, där det står att om allting faller på plats står vi fast vid våra planer. Varför skulle vi göra det om vi hade lagt ner planerna? Vi har definitivt inte skrotat planerna på Magazintomten.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén