DELA

En gripen för stadsbränder

Polisen har gripit en person misstänkt för bränderna i Mariehamn. Mannen är finsk medborgare och känd av polisen sedan tidigare.
Så här skriver polisen i ett pressmeddelande:
”Polisen misstänker brott rörande de bränder som var mot morgonnatten mot tisdagen 26.06.2012 i Mariehamn/Jomala. Polisen har inlett förundersökningar i samtliga tre fall och utreder gärningarna som misstänkta grova skadegörelser.
Polisen har besökt brandplatserna i fråga och utfört inledande förundersökningsåtgärder. Polisen misstänker på basen av detta att bussen på Godbyvägen samt båtarna i Sviby viken samt i Nabben var antända med flit. Det har i polisen inledande utredningar framkommit uppgifter som ger skäl att misstänka brott.
På basen av polisens inledande utredningar har polisen gripit och idag anhållit en person som är misstänkt för delaktighet i bränderna med bussen och de två båtarna i Svibyviken och Nabben.
Polisen grep den misstänkte efter en husrannsakan. Den gripne manspersonen bor på Åland, är finsk medborgare och känd av polisen sen tidigare.
Han är inte misstänkt för andra bränder.
Förundersökningen går nu vidare med bla, flera förhör, säkrande av bevis, dokumentation och tekniska undersökningar. Polisen önskar att alla som har vetenskap om bränderna tar kontakt med polisen. Även små detaljer kan vara av vikt. Information kan ringas in till polisen på tel. nummer 527100/527108.”