DELA

En anhållen efter stöldräd i Jomala

Polisen utreder som bäst vad man kallar för ”en nattlig stöldräd”i Jomala. En person har redan anhållits för stöld, men man misstänker att det är flera personer inblandade och vill nu ha hjälp av allmänheten.
Det var i morse som polisen grep en person för grovt rattfylleri efter att denna, påverkad av narkotika, hade kört in en bil med släpvagn i en lyktstolpe på S-markets parkering i Jomala.


Stulen moped
När polisen sedan sökte igenom bil och släpvagn visade det sig att släpvagnen var stulen och att det både på släpet och inne i bilen fanns stöldgods. På släpet stod bland annat en moped som tidigare under natten stulits Havsörnsvägen i Jomala. Själva släpet hade vid fyratiden på natten stulits från möbelbutiken EM:s parkering. Även på en container som står utanför möbelbutiken hittade polisen brytmärken.


Ljus sedan
Personen som körde bilen har alltså anhållits som misstänkt för stöld, berättar polisen på sin hemsida. Men man misstänker att fler personer kan vara inblandade och är därför intresserade av iakttagelser som gjorts vid de två butikerna under natten mellan onsdag och torsdag.
Bilen som den misstänkte körde var en ljus sedan av äldre modell och släpvagnen som tillgreps var täckt med kåpa. Har man upplysningar gällande ekipaget eller personer i dess närhet önskar polisen att man hör av sig till deras anmälningsmottagning på telefonnummer 018-527117.
Förutom stöld utreds misstanke om grovt rattfylleri, straffbart bruk av narkotika, olovlig körning och äventyrande av trafiksäkerheten.

Anna Björkroos

anna.bjorkroos@nyan.ax