DELA

Emmausledaren: Det känns bittert

ÅCA-huset gick under klubban i Stadshuset i går för 910.000 euro. Och för Emmaus del blev slutet på processen allt annat än lyckligt.
– Det gick inte så bra. Vi gick med upp till 900.000, sedan gick det inte längre, sade styrelseordförande Carina Aaltonen efter att budgivningen avslutats.
Vad tycker du om försäljningen av ÅCA-huset? Borde Emmaus fått stanna kvar? Vad vill du att nya ägarna ska göra med tomten?
Kommentera här nedan!

Emmaus har huserat i ÅCA-huset på Köpmansgatan 11 i Mariehamn i 20 år, men snart är det med all sannolikhet slut med det.
I gårdagens budgivning om ÅCA-huset deltog tre anbudsgivare: Emmaus, Ålands Bygg och ett under bildning varande bolag som representerades av juristen Stefan Jakobsson. Emmaus gick in i budgivningen med ett på förhand överenskommet budgivningstak på 900.000 euro.
När Stefan Jakobsson lade budet på 910.000 euro tvingades Emmaus backa.
– Det gick inte så bra för oss. Vi är naturligtvis besvikna, men det är bara att ta nya tag och fundera ut nästa steg, sade Emmaus styrelseordförande Carina Aaltonen strax efter att saken avgjorts.
Det under bildning varande bolag som vann budgivningen består av fyra privatpersoner. Dessa är läkaren Kaj Mattsson från Mariehamn, företagaren Carl-Johan Welander från Mariehamn, Marcus Eriksson som är fiskodlare från Föglö och Harry Sjöblom som också han är från Föglö och grundare av Ålands fiskförädling.
Enligt ett pressmeddelande som juristen Stefan Jakobsson har skickat ut på köparnas vägnar är den primära planen att uppföra bostadshus på tomten.
– Jag vill inte kommentera saken än, allt är så nytt. Vi fyra måste samlas och diskutera allt först, säger Carl-Johan Welander.
Läs mer om försäljningen i papperstidningen!

Carin Karlsson