DELA

Edgar Vickström tar över ordförandeklubban

Nya Ålands styrelseordförande Henrik Johansson avgick i går från sin post. I hans ställe kommer vice ordförande Edgar Vickström som nu tar över ordförandeskapet.
– Visionen är att Nya Åland ska moderniseras tillräckligt mycket för att verkligen fungera i framtiden, säger han.
Henrik Johansson meddelade förra veckan att han stiger av som ordförande för styrelsen, eftersom han fått ett nytt jobb som inte ger tid över för uppdraget. Han avtackades av styrelsen i går och samtidigt blev Edgar Vickström ny ordförande.
– Det var lite oväntat att Henrik steg av före stämman, men i och med att jag accepterat vice ordförandeskapet var det ganska naturligt att jag nu tog över som ordförande, säger Vickström.
Vad har du för visioner för Nya Åland?
– Att tidningen ska finnas kvar, och moderniseras tillräckligt mycket för att verkligen fungera i framtiden. Och det måste göras tillsammans med personalen som är de som kan det här.


Möjligheter
Edgar Vickström säger att det nu gäller att anpassa Nya Åland till de nya villkor som den digitaliserade världen för med sig. Han drar paralleller till musikbranschen, som har förändrats rekordsnabbt de senaste åren.
– Bara under min tid har musiken utvecklats från vinyl, via kassetter och CD, till Spotify. Det lästa mediet ligger nära musiken, även om utvecklingen inte behöver bli exakt likadan. Och naturligtvis är lokaltidningarna väldigt speciella, det är som att producera musik för en väldigt smal grupp. Jag tror att det är viktigt att se den här utvecklingen som möjligheter i stället för att se vilka hot den utgör. Det är mycket roligare att jobba med möjligheter än med hot.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén-Widung