DELA

Droger, studiestöd och finska i ungas tv-debatt

Hur ska det egentligen bli med studiestödet, jobben och miljön i framtiden? Och hur ska Åland se ut om tio år om de unga får bestämma?
Missa inte Åland 24:s valdebatt med fem unga politiker.

Allt fler unga väljer att engagera sig politiskt. Åland 24 bjöd in representanter för samtliga partier till en debatt i går. Inslaget visas i Ålandskanalen fram till klockan 18 i kväll (fredag). Det går även att se på Åland 24:s hemsida Klicka här!

En del av diskussionen ägnades åt missbruksfrågor. Debattdeltagarna är överens om att knark är ett problem på Åland i dag. Hur det ska gå att få bukt med problemet råder det däremot delade meningar om. Simon Holmström (Ob) tycker att det är viktigt att stoppa införseln till Åland. William Ramsdahl (Röd ungdom) menar att det är både svårt och resurskrävande att stoppa knarket vid gränsen. Mer kraft borde läggas på missbrukarvården är hans åsikt.
Samuel Fagerholm (C) berättar att Ålands lyceum fick besök av knarkhundar under hans tid i skolan. Flera studerande upplevde det som kränkande vilket Fagerholm, till skillnad från Cia Jansson (M), har svårt att förstå. Inte heller Axel Jonsson (ÅF) har något emot kontroller med knarkhundar.

Läs mer om debatten i pappersversionen av fredagens Nya Åland!

Annika Kullman

annika.kullman@nyan.ax