DELA

Dödsolyckan överlämnad till åklagare

Utredningen kring den påbackningsolycka med dödlig utgång som inträffade på Klintvägen förra veckan, har nu lämnats över för åtalsprövning. Den misstänkte bilföraren nekar till de misstankar som riktas mot honom.
Mannen, som är i 45-årsåldern, har nu förhörts av polisen och utredningen har överlämnats till åklagare för åtalsprövning.. I ett pressmeddelande skriver polisen att den misstänkte bilföraren redogjort för sin uppfattning om händelseförloppet, som ledde till att en kvinna i 60-årsåldern föll och slog huvudet i asfalten, med följd att hon senare avled.
Enligt mannen skulle han starta sin bil från körbanans vägkant genom att först backa en kortare bit.
– Fordonet hade backats ett avstånd om ett par billängder då föraren reagerade på att en fotgängare hade tagit sig ut på Klintvägens körbana, direkt bakom bilen. Föraren av personbilen hann inte bromsa före sammanstötning mellan fordon och fotgängare inträffade, skriver polisen.
Mannen misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande, men nekar till anklagelserna. Polisen har också förhört tre vittnen till olyckan, som lämnat liknande berättelser som bilföraren. Som Nya Åland tidigare rapporterat, höll bilen troligtvis en låg hastighet vid olyckstillfället.
Polisen meddelar också att kvinnans hund, som var med vid olyckan, har omplacerats ”på privat väg”. Anhöriga till kvinnan kontaktades av polisen omgående efter olyckan.

Minna Wallén-Widung

minna.wallen@nyan.ax