DELA

Död man fortfarande inte identifierad

En man hittades död intill strandkanten i Lumparland Långnäs under fredagseftermiddagen. Mannen är fortfarande inte med säkerhet identifierad, men polisen jobbar som bäst med att utreda det.

Det var en privatperson som hittade kroppen på fredagseftermiddagen. Sjöbevakningen var snabbt på plats, eftersom de under dagen varit ute och letat efter den man som i slutet av april troligen föll överbord från Viking Grace utanför hamnen.

Mannen hade inga id-handlingar på sig när han hittades. Peter Sjöblom vid polisen berättar på lördagsförmiddagen att man tror sig veta vem mannen är, men att man som bäst utreder det hela för att kunna säkerställa identiteten.

– Utan att vara förundersökningsledare i ärendet, gissar jag att vi kommer att skicka en viss typ av egendom till Centralkriminalpolisen för DNA-analys. Det handlar om saker som bara han har använt, som tandborste eller rakapparat.

Resultatet av analysen matchas sedan med DNA från mannen som hittades i går. Enligt Sjöblom kan det ta flera veckor innan svaret från CKP kommer.

Det finns inga brottsmisstankar i ärendet.

Minna Wallén
minna.wallen@nyan.ax