DELA

”Det var rena kapningsförsöket”

Fredagen den 29 november 2013 blev ingen vanlig dag för Markus Fellman, delägare och vd för mäklarbolaget Fastighetskonsult i Mariehamn.
Han jämställer det som då hände med ett regelrätt kapningsförsök.
Markus Fellman är son till Erolf Fellman som för 30 år sedan grundade Fastighetskonsult tillsammans med Roger Karlsson i samarbete med Ålandsbanken.
Fram till den 29 november i fjol jobbade han och Roger Karlsson tillsammans med ytterligare två mäklare och kontorspersonal i lokalen vid Torggatan.
I dag finns han själv, Marie Melander och Jenny Berglund kvar av det gamla gänget. Cassandra Blomqvist har nyanställts som mäklarassistent och Majvor Fonseca som kontorist och samtidigt förs förhandlingar om anställning av minst en mäklare till.


Besked per mejl
Men vi återgår till den här dagen i november när Markus Fellman fick en rejäl kalldusch.
– På förmiddagen får jag ett mejl av Dan-Erik Woivalin på Ömsen där han på uppdrag av vd Göran Lindholm meddelar att försäkringsbolaget har köpt Rogers aktiestock på 30 procent i Fastighetskonsult. Beskedet kommer som en blixt från klar himmel.
Woivalin gör som han meddelat i mejlet – ringer upp efter någon minut för att berätta närmare om konsekvenserna för Fastighetskonsult.
– Ett par minuter efter samtalet kommer Fastighetskonsults styrelseordförande Roger Karlsson in i mitt rum och ger mig sin skriftliga uppsägning som mäklare och meddelar samtidigt att han omedelbart avgår ur styrelsen. Strax därpå får jag skriftliga uppsägningar från de andra tre.
Markus Fellman ser övertagandet som ett regelrätt försök till företagskapning som skett i samarbete med företagets styrelseordförande.
– Det här var redan färdigt kohandlat bakom min rygg. Allt var fastslaget och det förekom ingen diskussion överhuvudtaget.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre