DELA

Dennis Jansson: Bråket gäller kampanjpengar

Dennis Jansson, medlem i Visit Ålands decimerade styrelse, säger i en insändare i dagens Nya Åland att striden handlar om vem som ska få föreningens kampanjpengar.
Han beskyller rederiernas representanter för egenintresse i styrelsen.
Inför extramötet för medlemmarna nästa vecka vässar nu båda sidor sina vapen.
I dag publicerar Nya Åland en insändare där Dennis Jansson slår fast att konflikten handlar om att rederierna Viking Line och Eckerölinjen är missnöjda med att inga kampanjpengar till rederierna har delats ut i år på samma sätt som tidigare år.
Han berättar att Visit Åland under åren 2010-12 betalade mer än 200.000 euro för två rederiers kampanjer medan summan i år har varit noll. I stället har pengarna använts för att skapa verktyg för medlemmarna att få direktkontakt med kunderna.
– Jag har drivit en hård linje som varit obekväm för rederirepresentanterna i styrelsen. Jag har mött hårt motstånd mot booking.com och andra möjligheter till direktkontakt.
Jim Häggblom, chef för Viking Line Åland, kommenterar Janssons åsikt att det handlar om kampanjpengar till rederierna.
– Marknadsföringen av Åland innefattar branschfinansering och om Visit Åland har bekostat kampanjer med till exempel 100.000 euro så har rederierna betalat lika mycket var. Det har också funnits andra fördelningsmodeller. Men i år har vi inte fått något erbjudande om att vara med och finansiera någon kampanj och därför har Visit Åland gått miste om marknadsföringspengar från rederierna.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre