DELA

De vill leda Liberalerna

Ordförandevalet i Liberalerna ser ut att bli en kamp mellan Mats Perämaa, Kumlingebo och tidigare finansminister och Katrin Sjögren, mariehamnare och tidigare social- och miljöminister.
Men inte heller Tony Asumaa utesluter en kandidatur.
Som Nya Åland förutspådde i gårdagens tidning var partiordföranden Viveka Erikssons kallelse till en presskonferens på torsdagen startskottet för den liberala ledarkampen.
Vid presskonferensen meddelade Viveka Eriksson att hon slutar i partiets ledning i november.
Nu startar en öppen kampanj om ordförandeposten som kulminerar i en omröstning på höstmötet.
– Jag har meddelat partiets styrelse, verkställande utskott och valberedning att nu får de till höstmötet i november att ta fram en ny kandidat för ordförande, säger Viveka Eriksson.
Noggrannhet och ansvar är ord som ordförandekandidaterna Perämaa och Sjögren använder när de beskriver en valvinnande politik för 2015.
Tony Asumaa säger att som det är nu ryms inte ordförandeskapet i hans agenda, men utesluter inte att han skulle kandidera i ordförandevalet om han får stöd för det inom partiet.
– Allt är möjligt, jag utesluter ingenting. Vem skulle inte vilja leda Liberalerna. Varför skulle man nöja sig med division tre om man kan spela i eliten?
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni