DELA

Dåligt betyg för landskapsregeringen

Landskapsregeringen gör inte ett bra jobb. Åtminstone enligt Nya Ålands pejling i fredags.
– De måste ta in konsulter för att få något gjort, var en av kommentarerna bland folk ”på stan”.
I årets första pejling ställdes frågan ”Gör landskapsregeringen ett bra jobb?” vilket är samma fråga som ställdes i en pejling i maj förra året. Då tyckte 60 % att regeringen misskötte sig.
I fredagens pejling tyckte 66,5 % att landskapsregeringen inte gör ett bra jobb vilket alltså antyder att betyget för regeringen har blivit sämre det senaste året.
Pejlingen utfördes både genom lappar och via internet. 60 personer kryssade i lappar på Torggatan och 40 personer utanför Mattssons i Godby. På nätet pågick pejlingen på fredagen mellan 11 och 15 där 151 valde att svara.
På Torggatan kommer Birgit Kroneld gående med stavar i händerna. Hon tycker att landskapsregeringen sparar in för mycket på pensionärerna och i stället kastar bort pengar på egna resor. Men Birgit är mest arg på Mariehamns stad.
– Jag har jobbat och betalat skatt i Mariehamn i 50 år, och så får jag bara åtta färdtjänstbiljetter, fast jag ser dåligt. Måste man halka på näsan och slå sig innan man får hjälp?
Klas Helén har också saken klart för sig.
– Så fort de vill få något gjort tar de in konsulter. Jag röstade på socialdemokraterna i förra valet men det gör jag inte om. Det kostar för mycket att rösta på dem.
Läs mer i papperstidningen om pejlingen och vad regeringspartiernas företrädare säger!

Felix Quarnström