DELA

Cinderella byter rutt i december

Den 14 december börjar Viking Lines Cinderella trafikera mellan Helsingfors och Tallinn. Trafiken över Finska viken pågår, med undantag av ett par veckors dockning i januari, fram till början av februari.
– Det blir i första hand kryssningar men Cinderella kommer också att ta andra passagerare, säger informationschef Johanna Boijer-Svahnström.
Cinderella har ersatt Amorella mellan Åbo och Stockholm under den tid som Amorella ersatte Gabriella på Helsingforslinjen. Cinderella har varit mycket omtyckt av de så kallade picknick-kryssarna och envisa rykten har gjort gällande att Viking Line skulle låta henne överta rutten permanent.
– Det stämmer inte, alla våra fartyg kommer att köra på sina normala rutter. Men vi vet att Cinderella är populär bland våra finländska passagerare, hon har ju också tidigare gjort kryssningar från Helsingfors, säger Boijer-Svahnström.
Under den tid i vinter som det inte finns kryssningar mellan Stockholm och Mariehamn kommer Viking Line att förstärka utbudet av underhållning ombord på Amorella. (tt-s)