DELA

Charmig magi för fullsatt salong

Joe Labero når ut till publiken. Med diverse vitsar och obegripliga trollerikonster värmde han ålänningarna som i kväll fyllde Alandica den första kvällen av tre.
– Jag väntar mig något magiskt, sa Anne-Charlotte Häggblom innan showen.
Bildspel
Albert, Joe Laberos assistent från Sydney, välkomnar gästerna redan utanför entrén till Alandica. I kön till garderoben sorlar ålänningarna: vad ska de få se? Ska vi lyckas se vad han gör?
Vid ett barbord i foajén står Anne-Charlotte Häggblom och Aron Häggblom. De är fulla av förväntan innan föreställningen.
– Jag vet inte riktigt vad vi förväntar oss. Eller, jag väntar mig något magiskt, säger Anne-Charlotte.
När hon hörde att Labero skulle komma till Åland visste hon att hon ville vara en i publiken.
– Man måste ta chansen! Men det var svårt att få biljetter, jag lyckades först på tredje försöket, säger hon.

Spektakulärt
Ja, meningen var att Joe Labero bara skulle uppträda på torsdag. Men publiktrycket var hårt och han satte in extraföreställningar både till i går och till i dag.
– Jag har bara sett honom på tv tidigare, och det har varit spektakulärt. Jag har förstått att det ska kännas mera nära nu, inga motorcyklar eller svävande flyglar, säger Anne-Charlotte Häggblom och tillägger:
– I kväll blir jag gärna lurad!
Bröderna Malte Ahlskog och Albin Ahlskog är även de spända inför vad som komma skall.
– Jag tror vi får se något väldigt bra. Det här har jag sett fram emot ända sedan Malte fick biljetter i födelsedagspresent för en månad sedan, säger Albin.
De tror inte att de lyckas genomskåda Joe Labero.
Kan ni några egna tricks?
– Jo, några, säger Malte.
– Vi spelar båda fiol och när vi åkte till Skansen i Sverige på läger var det en engelsman som trollade för oss. Han tog en ur publiken och bad honom stänga sin hand. Sen när han öppnade den flög det upp en massa bollar. Och det var bara en helt vanlig ur publiken! berättar Albin.
Just det där med att ta upp folk ur publiken är många magikers grej. När föreställningen väl satte igång var det många ålänningar som involverades i Joe Laberos trollkonster.
Med ett högt tempo och en otrolig energi levererade Sveriges meste magiker allt från enklare – nåväl – kort- och reptrick till spetsade damer och knivkastning. Publiken lät sig villigt roas, både åt det obegripliga och åt Laberos vitsande och historieberättande.
Utan att avslöja för mycket rekommenderar undertecknad dig som har möjlighet att se någon av hans föreställningar innan han lämnar Åland för den här gången.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax