DELA

Chanser till en vit lilla jul

Chanserna för att få åtminstone lite vitt på marken till lilla jul är goda. Både det finländska och det svenska meteorologiska institutet har placerat ut flera snösymboler för de närmaste dagarna och de är också eniga om att kvicksilvret håller sig under nollstrecket.
Först på måndag och tisdag tror FMI och SMHI att solen tittar fram, det kan bli vykortsvackra dagar om snön ligger kvar och prognoserna på minus 4 grader håller i sig.
Det blåser riktigt ordentligt från nordost i morgon men från och med lördagen mojnar det betydligt. Nästa vecka är vindarna måttliga. De håller sig mellan nordväst och nordost till onsdag då det börjar blåsa varmare vindar från söder.
Prognosernas första plusgrader är inritade på självständighetsdagen den 6 december och då tror meteorologerna också på regn.
Det lågtryck som just nu drar över oss innehåller och har innehållit mycket vatten. I Norrköping blev tisdagen det regnigaste novemberdygnet på över 50 år med 39 millimeter regn som bland annat ledde till att E 4:an översvämmades. (tt-s)