DELA

Champagneauktionen öppen för alla

På fredag bjuds elva flaskor vrakchampagne med utropspris 10.000 euro styck ut på Alandica.
Alla som vill uppleva champagneatmosfären är välkomna med.
Projektledare Lina Dumas säger att intresset varit stort internationellt även för årets omgång av champagneauktionen.
– Tyvärr är det lite svårt att komma till Åland nu när Air Åland har uppehåll. Vi har folk som har bokat och blir nu fast i Helsingfors, men det finns ju båtar, säger hon.
Av de elva flaskor som auktioneras ut i år kommer fyra från champagnehuset Veuve Clicquot och sex från det redan på 1800-talet nedlagda huset Juglar. Dessutom auktionerar man ut en av vrakets fyra flaskor Heidsieck & Co.
I auktionsguiden varierar bedömningarna av de olika dryckerna från ”feminin och graciös” till ”kaffe, bönor, kryddig, coca-cola”.
– I dagens läge görs allting på löpande band och teknik och resultatet blir mycket mer lika. På den tiden var champagnetillverkning hantverk och då blev det lite olika, säger Dumas.
Fredagens auktion och tillhörande program är öppna för alla. Inträdet är gratis, men vill man provsmaka champagne eller äta champagnebrunch kostar det.
– Konceptet inne på Alandica skiljer sig från förra året. Förra året var mer mässaktigt med monter och i år satsar vi mer på en stor lounge. Alla kan komma dit och äta eller köpa ett glas champagne och så finns det ett jazzband som spelar.
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni