DELA

Bråk och brand på julafton

Förutom några små incidenter och en brand i ett pannrum var julaftonsnatten lugn. Under natten fick polisen avstyra två bråk. gripa en störande person på en kryssningsfärja och hantera ett fall av snatteri och narkotikainnehav också på en kryssningsfärja.

Under natten fick polisen lugna ner vad de beskriver som en ”hård diskussion” på Östra utfarten i Mariehamn. Polisen meddelar att polispatrullen lyckades lugna ner läget.
Polisen fick också lugna ner läget då ett par hamnat i bråk i ett hem i Mariehamn. Polisen medlade i situationen och den ena parten övernattade på annat ställe.
I övrigt ingrep polisen även då man fann en bil med motorn igång. Polisen lyckades väcka bilens ägare och denne kunde stänga av fordonet.


Störande på färja
Ombord på en kryssningsfärja fick polisen gripa en person sedan denne uppträtt störande. Personen fick lugna ner sig i polisens cell och släpptes efter några timmar. En annan person från en kryssningsfärja misstänks sedan julaftonsnatten för snatteri. Snattaren hade dessutom narkotikaklassade piller bland sin medhavda egendom. Polisen utreder fallet.


Brand i pannrum
Vid sjutiden på julaftonskvällen fick frivilliga brandkåren rycka ut till ett pannrum i Saltvik som stod i lågor. Pannrummet totalförstördes, men eftersom pannrummet var en fristående byggnad var situationen kontrollerad. räddningschef Lennart Johansson berättar vid klockan åtta på julaftonskvällen att branden är släckt.

Frans Jansson