DELA

Bo Kaspers orkester färdiga för Rockoff

Bo Kaspers orkester blir ett av de stora dragplåstren till årets Rockoff den 20-28 juli.
De flesta artisterna är nu klara, det är bara de som uppträder den allra sista kvällen som Dennis Jansson ännu inte har offentliggjort.
Det är stora svenska kändisar över hela linjen. Timbuktu, Nanne Grönvall, Markoolio, Martin Stenmarck… Och The Ark, förstås.
Många av namnen är välkända från TV-serien Idol och från Melodifestivalen och att det blir en skrikande tjejliga på Torget kan man redan nu förutspå…

Fredag
– Den mångsidiga Stockholmsartisten Martin Stenmarck inleder hela festivalen. Stenmarck, som bland annat är känd som vinnare i Melodifestivalen 2005, är artisten som ändrade image genom att raka av sig håret och dessutom sjunga om det.
– Sahara Hotnights, ett tjejrockband från Robertsfors i Sverige. De fyra medlemmarna bildade sitt band i början på 1990-talet då de var bara elva-tolv år. Sedan dess har de hunnit med två album och ett tredje, ”What If Leaving Is A Loving Thing”, skall släppas nu på onsdag.
Första singeln från det albumet har redan hunnit bli etta på P3:s Trackslista.
Lördag
– Markoolio, barnens favorit, återvänder till Rockoff
– Måns Zelmerlöw, han med låten ”Cara Mia” som kämpade om segerplatsen i årets melodifestival. Måns är också känd både från Idol och från Let’s Dance som han vann.
– Erik Segerstedt, ytterligare en Idol-stjärna – Erik blev tvåa i höstas.
Söndag
– Timbuktu med bandet the Damn. Timbuktu föddes 1975 som Jason Diakité i Lunds med amerikanska föräldrar och rötter från pappans sida i Mali. Sju album och 24 singlar har Timbuktu hunnit med sedan 1999.
– Emilia är Stockholmsartisten som efter sin stora hit ”Big Big World” 1998 släppte karriären för några år för att återkomma förra året. I februari gav Emilia ut albumet  ”Små ord av kärlek”.
Måndag
– The Ark, superaktuella just nu för att de representerar Sverige på Eurovisionstävlingen i Helsingfors den 12 maj. Låten ”The Worrying Kind ” blev inte bara The Arks första listetta utan gruppen lyckades också bli den första svenska artist och grupp som samtidigt har legat både etta och två på P3:s Tracklista.
Tisdag
– Det svenska jazz- och rockbandet Bo Kaspers Orkester, hittills festivalprogrammets hetaste namn. 1998 vann bandet en Grammis som  ”Årets artist”
Onsdag
– Den svenska popsångaren Andreas Johnson. Han kom trea i Melodifestivalen förra året med låten ”Sing for Me”och tvåa i årets festival med ”A Little Bit of Love”.
– Neverstore är ett svenskt punk/rock band som bildades år 2000 och som släppte sin första skiva ”Sevenhundred Sundays” i januari i år. Neverstore har ett flertal gånger varit förband åt Backyard Babies.
Torsdag
– Sunrise Avenue är ett rockband från Finland som ligger på den svenska singellistan och som är både kända och populära i Tyskland.
– Danny från Idol och utsedd till Sveriges sjunde sexigaste man.
Fredag
– Nanne Grönvall, svensk sångerska som börjar bli lite av en självklarhet i Melodifestivalen. Fyra gånger har hon deltagit med en andra plats som bästa placering.
Lördag
–  programmet är fortfarande öppet…
TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN
titte.tornroth@nyan.ax