DELA

Björklunds vill veta mer om Jan Karls värdshus

I ett brev till landskapsregeringen ställer Jenny och Michael Björklund frågan om framtiden för Jan Karlsgårdens wärdshus.
– I och mer att Smakbyn ligger nära Jan Karlsgårdens Wärdshus samt eftersom vi tidigare visat intresse för Wärdshuset skulle vi gärna vilja veta vad ni har för planer för Wärdshuset, skriver paret Björklund.
Ska det säljas eller hyras ut undrar de, eller finns det andra planer?
Vikarierande överinspektör Sten Eriksson vid landskapets byggnadsbyrå hänvisar till ett tidigare beslut från den 1 april i år angående värdshuset. Där framgår att de anbud som kommit in efter att landskapsregeringen annonserat ut byggnaden till försäljning inte varit på en tillfredsställande nivå. Därför beslutade landskapsregeringen att inget anbud accepteras.
För att säkerställa servicen över besökssäsongen ska man ändå annonsera ut för kafé- och hantverksverksamhet under sommarsäsongen 2014. Det är redan klart att Eivor och Max Häggblom driver kaféet i sommar.
Dessutom beslöt man att göra upp ett prospekt för en längre uthyrning kopplat till en köpoption. Utannonsering sker hösten 2014 och försäljningsprospektet kvarstår tillsvidare. (ns)