DELA

Birkas personal får inte vistas bland gästerna

De anställda ombord på Birka Stockholm får inte längre röra sig fritt omkring på båten på sin fritid.
Enligt uppgifter till Nya Åland är stämningen bland de anställda dålig.
– Personalen mår jättedåligt på Birka.
Sedan årsskiftet har personalens frihet att röra sig obehindrat på kryssningsfartyget begränsats. Tidigare kunde de efter arbetspassets slut vara ute bland gästerna i fartygets barer och restauranger. I dag måste de få tillåtelse av sin chef för att få röra sig utanför personalutrymmena mellan arbetspassen.
– Man ska också ange om man ser någon kollega i discot eller i puben. Ingen vågar säga emot för då blir de av med jobbet. Det är frustrerande och många är rädda för att mista jobbet, säger personen som vill vara anonym men som har insyn i hur personalen uppfattar situationen.
Angående de nya reglerna för var personalen får röra sig efter arbetspassets slut säger Eckerökoncernens personaldirektör Lasse Karlsson så här:
– Det är inget dramatiskt. I princip var det så att tidigare har personalen fritt kunnat röra sig i gästutrymmena under sin fritid ombord. De arbetar tio till tolv timmar per dygn och har sedan fritid för att vila. Vid ett antal tillfällen har det inte fungerat och därför har reglerna skärpts.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén