DELA

Bilköer när kvinna gick med barnvagn i rondell

En äldre kvinna som gick runt i Rökerirondellen med en barnvagn ledde till tillfälligt trafikkaos i går på eftermiddagen.
Det visade sig vara en besökare som gått lite vilse.
Det var vid 13.45-tiden i går, onsdag, som bilköerna ringlade sig långa vid infarterna till och från Rökerirondellen i Mariehamn.
– Det var köer ända till Dalbo-rondellen. När jag sedan kom närmare såg jag att det gick en tant med barnvagn mitt i rondellen. Det var därför som alla körde så försiktigt och det blev långa köer och ibland mer eller mindre helt stopp. Det syntes dock redan på rätt långt avstånd att det inte var något barn i vagnen, utan kassar, berättar en bilförare för Nya Åland.
Det visade sig att många ringt till polisen.
– Så när jag kom fram till rondellen såg jag blåljus och polisen kom till platsen. Då stannade alla sina fordon och polisen körde fast tanten. En polis hoppade sedan ur polisbilen och visade henne åt sidan och så kunde trafiken rulla igång igen. Men det tog ett bra tag innan det redde upp sig, berättar bilföraren.
Polisens fältchef, överkonstapel Magnus Gustafsson, berättar att kvinnan med barnvagnen var en äldre dam på besök från riket och därför inte riktigt bekant med hur man bör ta sig fram i den åländska trafiken.
– Hon gick lite fel helt enkelt, hon följde vädersträcken och gick raka vägen då hon hade bråttom till hamnen, säger han.
Läs mer i papperstidningen!

Anna Björkroos