DELA

Bilbrand i Nåtö – polisen söker vittnen

Vid halvfyra-tiden natten till fredagen kom larm om att en varutransportbil brann på Järsövägen i Nåtö i Lemland. När räddningsverket kom till platsen var bilen redan övertänd. Det visade sig att den var stulen och polisen vill nu ha allmänhetens hjälp.

 


Bilen stod vid stora vägen vid en postlådeplats halvt ner i diket. Föraren hade avlägsnat sig och ingen människa kom till skada i branden.

Polisen kom till platsen och gjorde eftersökningar med hund men har ännu ingen misstänkt. Under fredagsförmiddagen var polisen på platsen igen för att undersöka bilen.

Bilen, en vit Mercedes-Benz med EM-möblers logo på sidan, tillgreps sannolikt mellan 1:00 och 3:00 natten till fredagen. Den hade parkerats på Doppingvägen i Mariehamn.

– Lastbilen påträffades ute på Nåtö och då brann den för fullt. Vi vet inte i det här skedet om den började brinna av sig själv eller om någon har tänt på. Det är väl inte osannolikt att någon tänt på, säger överkonstapel Anders Mattsson.

En av Nya Åland läsare uppger att hennes man blev stoppad av tre polisbilar tidigt i morse då han var på väg från Järsö in mot stan till sitt jobb. Polisen frågade efter hans namn och vart han var på väg.

Ärendet utreds som bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och grov skadegörelse. Polisen söker vittnen som har gjort iakttagelser i samband med att bilen försvann och började brinna. Framförallt är polisen intresserad av iakttagelser av eventuella personer vid Järsövägen vid tidpunkten för händelsen. Den som har uppgifter att lämna uppmanas att ta kontakt med polisen. Telefonnumret är 527 100.