DELA

Behandlingshem kan ge positiva ringeffekter

Kumlinges kommundirektör ser positivt på ett behandlingshem för missbrukare på Enklinge. Ringeffekterna kan vara arbetsplatser och inflyttning.
Det planerade motivations- och behandlingshemmet för personer över 18 år med missbrukarproblem på Enklinge kan bli en revansch för Enklingeborna efter besvikelsen med Neuro-City säger Kumlinges kommundirektör Jim Eriksson.
– Det känns rent allmänt bra om Enklinge servicehus kommer till användning. Det är ett användbart, nyrenoverat hus som inte borde stå tomt.
Han anser ändå att det behövs mer information om projektet vilket också utlovats av initiativtagarna
– Jag tror att Enklingeborna har vant sig vid tanken att det kommer att bedrivas verksamhet för klienter med specialbehov i huset. Man var ju förberedd på det redan inför Neuro-Citys ankomst, men jag tror också att uppgifter om det här nya projektet redan i någon mån sipprat ut bland invånarna och det är i så fall bra.


Arbete och inflyttning
De tänkbara positiva ringeffekter av den nya verksamheten som Eriksson ser är att Enklingebutiken kan få sälja mer mat och annat samt att hemmet erbjuder en lokalinvånare arbete.
– I bästa fall kommer någon ur personalen att flytta till Enklinge, det är säkert en helt realistisk tanke om verksamheten blir varaktig på Enklinge.

NINA SMEDS

nina.smeds@nyan.ax