DELA

Bästa tv-kokboken i Finland

Kokboken ”Mat så in i Norden” har vunnit sin kategori i finländska delen av internationella kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards 2012.
Nu har den chans att bli världens bästa kokbok.
– Jätteskoj, en tidig julklapp. Och visst går vi in för vinst, jag är en vinnarskalle som alltid siktar högt, säger Michael Björklund.
”Mat så in i Norden” handlar om en matresa genom Sverige, Finland, Norge och Danmark tillsammans med åländske kocken Michael Björklund och redaktören Sonja Kailassaari. Boken producerades i samband med inspelningarna av tv-serien med samma namn som sänds i YLE Fem, SVT och NRK.
I den finns recept av några av Nordens främsta kockar, bagare och matproducenter, bland andra Michael Björklund, Paul Svensson, Leif Mannerström och Esben Holmboe Bang.
Det finns betydligt fler recept och mera material i boken än i tv-serien, säger författaren och förläggaren Kenneth Nars.
”Mat så in i Norden” vann alltså den finländska tävlingen i kategorin kokböcker med koppling till matprogram eller kockar som uppträtt i tv. Vinnaren av den internationella tävlingen offentliggörs i Paris den 23 februari 2013.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist