DELA

ÅSUB-direktör blir konsult i Sverige

Ålands statistik- och utredningsbyrås direktör Bjarne Lindström slutar sin tjänst och blir istället seniorkonsult på Sweco Strategy, som är dotterbolag till ett av Europas största konsultföretag.
Bjarne Lindström slutar sin tjänst i början av nästa år, det meddelar ÅSUB i ett pressmeddelande. Han har rekryterats till Sweco Strategy i Stockholm, där han bland annat ska ”delta i analyser och utvärderingar av den europeiska sammanhållningspolitiken” och ansvara för liknande projekt med fokus på regional- och tillväxtpolitik i Sverige.
Dessutom ska han bistå som sakkunnig samhällsanalytiker i olika stadsbyggnads- och infrastrukturprojekt på olika håll i världen.

– Att Bjarne rekryteras till ett sådant uppdrag är bara att gratulera. Han har gjort ett fantastiskt jobb i att bygga upp ÅSUB till den betydelsefulla institution det idag är, säger lantrådet Camilla Gunell, som är ordförande för ÅSUBs direktion, i pressmeddelandet.
Sweco Strategy beskrivs som ett helägt dotterbolag inom Sweco-koncernen. Sweco är ”ett av Europas största konsultföretag med inriktning på hållbar samhällsbyggnad”. Koncernen har 9 000 anställda i tolv länder och omsätter cirka nio miljarder svenska kronor.
I oktober ska rekryteringen av Lindströms efterträdare påbörjas.

Minna Wallén-Widung

minna.wallen@nyan.ax