DELA

Apple nobbar mindre butiker

Åländska mac-entusiaster får en återförsäljare mindre att vända sig till. Apple har beslutat att MI Data inte ska få sälja deras datorer längre.
Den lilla butiken på Ålandsvägen har sålt macdatorer i 20 år men sedan början av sommaren är det slut med det. Apple Finland har beslutat att dra in försäljningstillståndet, då man anser att butiken säljer för lite. Delägaren Kenneth Wiss är inte förvånad över beslutet.
– Vi har aldrig fyllt upp volymerna för försäljning, utan har alltid haft ett undantag. Det finns ingen lika liten stad i Finland som haft mac-försäljning, säger han till Nya Åland.
Han menar att Apple tidigare sett genom fingrarna, men att de nu verkar ha tröttnat och valt att helt följa ursprungliga avtal om hur mycket man måste sälja. Men enligt Kenneth Wiss innebär Apples beslut ingen katastrof, då försäljningen av macdatorer ändå inte varit så stor.
– Vi accepterar vårt öde. Ekonomiskt har det ändå inte varit försvarbart de senaste tre åren.
Elgiganten i Mariehamn, som har en stor koncern i ryggen, meddelar att man kommer kunna fortsätta sälja macdatorer. Appe Finland har inte gått att nå för en kommentar.
Läs mer i papperstidningen!

Mårten Arvidsson