DELA

Ännu ett Paf-mål på kommande

Tre brottmål med anknytning till Paf-spel är aktuella hos åklagarämbetet och i tingsrätten.
Det mest omfattande målet är den stora förskingringshärvan som började nystas upp för ett par år sedan där en åländsk kvinna spelat för en stor summa pengar som hon misstänks ha tagit från sina kunders konton. Rättegången hålls under senhösten.
Det andra målet är det som aktualiserades i går. Där åtalas en kvinna i 35-årsåldern och en väninna i en av de största brottmålen någonsin i tingsrättens historia. Åtalet gäller grovt bedrägeri och grovt häleri alternativt grov penningtvätt.
Den huvudåtalade misstänks ha vilselett drygt 60 olika kreditinstitut och banker att under åren 2008-2011 bevilja snabblån på totalt drygt 60 000 euro till henne med hjälp av låneansökningar hon gjort i sin mammas och väninnas namn och med hjälp av deras kontouppgifter utan deras vetskap. I går nekade hon till brott trots att hon medgett i polisförhören.
Från september 2008 till augusti 2009 överförde hon drygt 50 000 euro från sitt eget konto till sitt spelkonto på Paf men stängde efter det av sig själv från fortsatt spel. Men 2011 skapade hon och använde ett spelkonto i en annan kvinnas namn, med hennes vetskap, och överförde drygt 13 000 euro till hennes spelkonto på Paf som hon disponerade fritt.
Följden blev att kvinnan med Paf-kontot nu åtalas för grovt häleri alternativt grov pennningtvätt eftersom hon enligt åklagaren måste ha insett att pengarna kunde ha kommit till genom brott.
Dessutom är förundersökningen klar i ett tredje mål där en kvinna misstänks ha spelat bort makens besparingar, 80 000 euro, på Paf-spel. Åtalsprövningen är inte ännu klar.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre