DELA

ÅM i barkbåtar under Sjödagarna-välkommen med!

Nu är det dags att börja tälja.
Nya Ålands årliga barkbåtstävling – i år med ÅM-status – under Ålands sjödagar närmar sig.

Fram till den 18 juli är det möjligt att lämna in egendesignade barkbåtar till det, för i år nya, åländska mästerskapet. Bidragen kommer figurera i en utställning som pågår under Ålands sjödagar i Sjökvarteret. Under den tiden kan besökare rösta på det bidrag som är snyggast.
Har man inte tid eller material till att tälja en båt på förhand, kommer det fortfarande finnas en chans att delta i tävlingen. Under avslutningsdagen finns bark, knivar och plåster till förfogande för dem som vill. Båtarna kommer endast bedömas på utseende, de behöver alltså inte vara seglingsbara.
Idén till barkbåtsmästerskapet kom från Stefan Norrgrann, vd på Åland24, och blir nu verklighet. Barkbåtstävlingen som tidigare riktat sig främst till barn är nu öppen för alla åldrar.
– Det är jätteroligt och förhoppningsvis lyckas vi få folk engagerade, säger Johan Sjölund som är projektledare på Sjödagarna.
Två vinnare kommer utses, dels av publiken och dels av en jury som finns på plats. I vinstpotten ligger äran och två fina täljknivar.

Ditt tävlingsbidrag lämnar du in till Sjökvarteret.

Julia Nyback