DELA

Allvar och glädje på gala

På lördag hålls den sjätte galan till förmån för Ålands cancerförening, med mingel, supé och underhållning av nya band som nu ligger i hårdträning.
Gun-Mari Lindholm och Patrik ”Putte” Häggblom är detta år värdpar för galan till förmån för Ålands cancerförening, som uppstått kring engagemanget mot bröstcancer med Rosa bandet. Medverkar gör bland andra Håkan Sandberg som designat årets Blå bandet-frimärke och som själv haft prostatacancer.
– Det brukar vara väldigt bra stämning. En trevlig mix av allvar och glädje, säger verksamhetsledare Monica Toivonen.

Mingel och supé
Galan hålls som vanligt på restaurang Arkipelag och börjar med mingel till underhållning av Kjell och Patrik Eriksson. Därefter blir det supé och till den bjuds gästerna på programinslag.
– Vi kör på ett beprövat koncept. Det som är lite nytt för i år är att det kommer att hända saker under supén. Bland annat kommer de så kallade riddarna att ringa runt till vänner och bekanta för att be om en slant.


En guldkant
Musikunderhållningen står Tony Wikström & Carola Larsson samt Sofia Johansson för. Som vanligt blir det också lotteriförsäljning till förmån för föreningen.
– De insamlade medlen ger en guldkant till alla cancerpatienter på Åland. Det gör att vi kan ordna föreläsningar och aktiviteter. De som nu ställer upp och uppträder ska ha en stor eloge!
Publiken får se helt nya konstellationer uppträda. Coola Killar består av Lelle Eriksson, Sune Sagulin, Sture Lund och Rune Eriksson. I Rocking Richard & His Converts spelar Richard Lundberg, Dennis Eriksson, Kurt Lindbom och Sune Sagulin. Sist ut på scen är välkända Soundway.

Sofie Nohrstedt