DELA

Ålcoms kunder utsatta för bedrägeriförsök

– Vi skickar aldrig någonsin ut e-postmeddelanden där vi uppmanar våra kunder att uppge några lösenord, säger Hans Holmström på Ålcom.
De e-pstmeddelanden som kommit till vissa av våra kunder de senaste dagarna är bedrägeriförsök.
Vissa av Ålcoms kunder har de senaste dagarna fått e-postmeddelande från personer som uppger sig företräda Ålcom och där det meddelas att företaget ”uppgraderar sin databas och e-postkonto centrum”.
Det påstås i brevet att Ålcom tar bort alla oanvända e-postkonton för att skapa utrymme för nya, och att man ska uppdatera sitt kontor för att förhindra att det inaktiveras. Därefter uppmanas mottagaren att skicka in sitt användarnamn och lösenord.
– Gör inte det, utan radera meddelandet direkt. De av våra kunder som eventuellt skickat in lösenord ska kontakta Ålcoms support så fort som möjligt så ändrar vi lösenordet, säger Holmström.
Han berättar att Ålcom, liksom andra företag, utsätts för dylika bedrägeriförsök lite då och då.
– Oftast är det bara ett fåtal kunder som får de här breven, men nu tycks de ha gått ut till ovanligt många. Jag har själv också fått det.
Kunder som råkat svara på brevet och uppgivit sitt lösenord uppmanas att direkt kontakta Ålcoms support, 018-12122, för att ändra lösenord.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist