DELA

Alcazar inledde Rockoff

Årets Rockoff tog fart med Alcazar på scenen. Det syntes på alla regnbågsflaggor i publikhavet att dagens Rockoff var tillägnat Pride.

Innan konserten drar igång ser det ganska ensligt ut framför scenen. Det är först när intromusiken dånar över torget som folk strömmar fram. Under tiden Alcazars musiker gör sig redo på scen börjar regnbågsflaggorna vaja stolt i publiken.
Alcazar, som består av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Annika Kjærgaard, kommer ut på scenen i sparsmakat vita glittriga discokostymer och inleder sin konsert med hitlåten ”Crying at the Discoteque” från sitt första album.
Stämningen är stillsam och publiken domineras av barn och vuxna
Efter låten drar bandet av sig de vita kostymerna i äkta schlagermanér. Andra ombytet scenkläder är betydligt mer guldsprakande.
– Vilken härlig kväll! Jag ser era prideflaggor, säger Andreas Lundstedt innan följande låt.
Koreografin sitter som den ska och det märks att det inte är första gången bandet handskas med publik. Lundstedt berättar att man har 28 spelningar i sommar och att just därför ska Mariehamn få vara med och göra årets sommar till den bästa. Kombinationen med Andreas Lundstedts utstrålning och prideflaggorna skapar en trevlig atmosfär på torget även fast publiken inte är så stor och röjig.


Instagramselfie
På Alcazars instagram kan man se en selfie som bandet tog med sig själv i förgrunden och publiken i bakgrunden. Glöm inte Nya Ålands instagram @nya_aland och vår instagramtävling där du kan vinna en supémiddag för två på rockoffläktaren till avslutningskvällen den 25 juli. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att posta din bästa rockoffbild till #nyanrockoff

Frans Jansson