DELA

Åländskt musikliv prisat av inflyttade

Två nyålänningar i bolaget Fifty-Fifty Entertainment gav pris åt åländska musiker och band på gala i Idrottsgården i fredags.
Det blev en skön blandning mellan åländsk kultur och andra kulturer.
Idrottsgårdens stora sal är verkligen stor. Så stor att den är svår att fylla för alla andra utom möjligen när det bjuds på barnkultur på hög nivå.
Därför såg det lite glest ut i bänkraderna när Daniel Macharia och Alloy Yee Shong drog igång Åland Music Award för första gången någonsin. Priser delades ut, artister, musiker och band uppträdde, mat och dryck serverades i tält inne i stora salen.
Med lite mera folk – eller en mindre lokal – kunde det ha blivit ett riktigt trevligt mångkulturellt musikmöte möte mellan kulturer, något som lantrådet Camilla Gunell framhöll när hon delade ut priset till Johanna Grüssner, ”en artist som blir bara bättre och bättre för varje år ”.
– Jag vill tacka arrangörerna för ett fint initiativ och för en spännande och annorlunda tillställning. Hoppas ni fortsätter, sa hon.


Kulturell smältdegel
De åtta pristagarna – av vilka många uppträdde på scenen – var trubaduren Helena Flöjt, Johanna Grüssner, rapparen Fryk, Anna Reymers och banden Willycranes, Högtryck, Soundway och &.
Som exempel på den kulturella smältdegeln spelade Soundway en låt tillsammans med trumbandet Kapanlogo Yede med medlemmar från bland annat Senegal och Vasa.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre