DELA

Ålands första Wordfeudmästare

Ålands första mästare i Wordfeud heter Pontus Hägglund. På skärtorsdagen vann han en rafflande final i Strandnäs skola där Wordfeudturneringen, som pågått sedan januari rönt stort intresse bland eleverna.
– Jag var väldigt nervös för det var så jämnt och jag var helt säker på att jag skulle förlora. Men sedan avgjordes det när Otto lade sitt sista ord, berättar Pontus strax efter prisutdelningen.
Otto heter Johansson i efternamn och var den andra finalisten i Strandnäs skolas första Wordfeudturnering. När han lagt ut sina sista bokstäver insåg Pontus att han också skulle kunna använda alla sina bokstäver, något som inte är alldeles vanligt i spelet. Sista ordet blev ”fis”.
Den spännande finalen, som var oerhört jämn,  spelades under 40 minuter  inför resten av skolan som publik och matchen kunde följas på storbildsskärm i gymnastiksalen. Futtiga sju poäng skilde de båda finalisterna åt.
Killarna i topp
Markus Svensson är lärarrepresentant i elevrådet och det var hans förslag att ordna en turnering i Wordfeud i skolan. Världens första skolmästerskap i spelet tror han, eller åtminstone det första på Åland.
– Jag tänkte att det ligger i tiden, och det var roligt att så många ville vara med. Totalt har 32 stycken från årskurserna 6-9 tävlat. De som inte har egna telefoner har fått låna från skolan.
Matcherna har spelats på rasterna, 20 minuter per match och med max 90 sekunder för tanketid. Slutspelet arrangerades som ett träd, så två stycken tävlade mot varandra och den som vann gick vidare till nästa gren. I semifinalen var det fyra killar kvar.
Läs mer i papperstidningen!
Anne Sjökvist