DELA

Ålands bästa företag listade

Ålands VVS-kylcenter är ett av företagen i toppen, när tidningen Kauppalehti listar de bästa företagen i landskapet.
– Det var ett gott år, med många entreprenader som föll ut passligt under samma år, säger vd Thore Fagerlund, som samtidigt berömmer sin ”arbetsstab” för deras goda insats.
Affärstidningen Kauppalehti gör varje år en genomgång av län och landskap i landet och redovisar vilka företag som är mest framgångsrika. Utifrån bland annat senast redovisade bokslut poängsätts sedan företagen.
Högst i tabellen ligger Rederi ab Hildegard-koncernen, tätt följt av VVS-kylcenter.

Över 20 år
Företaget Ålands VVS-kylcenter grundandes år 1986 då de två bolagen Mariehamns kylcenter Ab och Folke Bomansson & son gick samman till ett bolag. I dag har företaget cirka 30 anställda.
– Det är installationsdelen, med entreprenaderna, som är klart störst. Men vi har ju många ben att stå på, säger vd Thore Fagerlund.
Blir 2009 ett lika bra år för er, eller märker ni av finanskrisen?
– Det börjar faktiskt märkas lite av en återhållsamhet nu i det åländska samhället, så det finna inga tecken som tyder på att det blir ett lika bra år i år. Hittills har vi ju kört på i gamla entreprenader, men nästa kull ska bli intressant att se. Priserna kommer nog att pressas, säger Thore Fagerlund, som konstaterar att det så kallade guldåren nog är förbi nu.
Kommer ni att fira ”silvret” på något sätt?
– Nej, men det blir en vanlig julfest.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax