DELA

Air Åland erbjuder billigare biljetter

Air Åland möter det nya året med ett försök att nå en större kundgrupp.
Det görs genom att införa flera nya rabatter, bland annat för ungdomar, sjömän och veckoslutspendlare.
För 49 euro kan ungdomar upp till 26 år från och med januari flyga mellan Arlanda och Mariehamn. Motsvarande biljettpris på Helsingforsrutten blir 59 euro.
Ungdomsrabatten är en av flera rabatter som Air Åland lanserar inför 2010. Seniorer, pendlare och sjömän hör till dem som erbjuds biljetter till eller från Arlanda för 79 euro och till eller från Helsingfors för 98 euro.
– Även de som åker vidare med charterflyg från Arlanda gynnas av det nya rabattsystemet. Charterresenären kan nu flyga till eller från Arlanda för 79 euro, säger Air Ålands vd Jan Erik Sundberg i ett pressmeddelande.

Större kundgrupp
Sundberg säger att anledningen till rabatterna är att man vill göra flyget till ett attraktivt alternativ för en större kundgrupp.
Den nya biljetten för pendlare riktar sig till dem som i början och slutet av veckan regelbundet flyger till eller från Åland. Biljetten gäller inte mitt i veckorna.
Vad sjömansrabatterna beträffar krävs det en registrering.
– Genom att registrera sig hos Air Åland erhåller sjömannen en personlig kod som ger mellan 40 och 50 procent rabatt mot ordinarie priser, säger Jan-Erik Sundberg.

Begränsat antal
De nya billigare biljetterna finns i begränsat antal och på turer som brukar ha lägre beläggning. De kan ombokas mot en extra avgift.
– Ordinarie biljettpris ligger kvar på 145 euro till Arlanda och på 170 euro till Helsingfors. Med en sådan fullprisbiljett är det fritt fram att ändra bokningen eller namnet på biljetten hur många gånger som helst under ett år, säger Sundberg.
Han meddelar att Air Åland kommer att utvärdera efterfrågan på de rabatterade biljetterna.
– Möjligen kan ännu fler rabatter införas senare.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax