DELA

ÅF-politiker fick bilen förstörd

Någon krossade en ruta på ÅF-politikern Glenn Koskinens bil natten till i dag. Inne i bilen hittade han en lapp med följande uppmaning: ”Du ska ge fan i att sätta käppar i hjulet jävla ÅF-svin”.
– Jag märkte att förardörren stod öppen när jag tittade ut genom fönstret i morse när jag vaknat. Jag tyckte det var konstigt eftersom jag alltid är noga med att låsa bilen, även om jag bara går bort från den en liten stund, säger Koskinen.
Väl ute på parkeringen såg han att en bilruta hade krossats. Lamporna lyste fortfarande i bilen, så han gissar att förstörelsen skett under morgontimmarna.
Koskinen trodde först att det rörde sig om en stöld.
– Jag tänkte att någon brutit sig in för att stjäla de verktyg jag har i skåpet. Jag driver en egen byggfirma och har alla mina verktyg i bilen. Men varken de eller min mobiltelefon som låg framme vid ratten var borta. Sedan såg jag lappen.

Debatterar mot droger
Koskinen är en flitigt debattör både på facebook och tidningarnas insändarsidor. Drogpolitik engagerar honom, och han gissar att det är den som gjort någon upprörd.
– På senare tid har jag debatterat frågan om varför man kan få ut pengar från så många olika håll före man betalat sin hyra. Jag har fört fram åsikten att socialen, FPA och Ams borde samordnas så att folk ska betala sin hyra innan de kan få ut resten av sina pengar. Säkert är det det som gjort någon upprörd.´
Koskinen polisanmälde händelsen på sin parkering direkt på torsdagsmorgonen. När Nya Åland besökte platsen var polisen på väg ut för att göra en teknisk undersökning.
– Om det är folk som håller på med droger som gjort det här är de kanske kända av polisen. Om det finns fingeravtryck på lappen kanske polisen kan få fast dem.


Text och foto: Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax