DELA

Abidaz till Kino, Organismen till Dinos

Svenska rapparen Abidaz spelar på Kino i Mariehamn den 16 maj. Den 7 juni ordnar Dinos en hiphopspelning, då med svenska artisten Organismen.
I ett pressmeddelande berättar X3M att få rappare haft den hype som Abidaz det senaste året.
– Debutalbumet med namnet ”In och Ut”, har hyllats och fått bra kritik runt om i Skandinavien. Tidigare i år vann Abidaz pris för årets hiphop/soul artist på P3 Guld. Han har även nominerats till priser vid Grammisgalan och Kingsizegalan, skriver radiokanalen.
Spelningen på Kino arrangeras av Svenska Talande Klubben, en klubb som presenterar kommande stjärnor, artister och band, såväl signade som osignade. Klubben streamas live på x3m.yle.fi och programvärdar är Ted Forsström och Janne Grönroos från Succémorgon.

Albumaktuell
Organismen som kommer till Dinos är aktuell med albumet ”Alla kungar bär inte krona” som släpptes tidigare i våras. Tidigare gick han under artistnamnet Organism 12 och han har ingått i såväl Ungdumshälsan och Mobbade barn med automatvapen. Organismen har även samarbetat med artister som Promoe, Petter, Ison och Adam Tensta.
– Det var länge sen man upplevde bra hiphop på en åländsk klubbscen. Men nu får man onekligen chansen, säger bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund i ett pressmeddelande. (ml)