DELA

568 skrev på för att bevara Emmaus-huset

568 ålänningar har skrivit under namninsamlingen för att Emmaus ska bli kvar i det gamla ÅCA-huset. I går överlämnades namnlistorna till stadsdirektör Edgar Vickström.
I går klockan 13 överlämnade initiativtagarna Yvonne Rubey och Maj-Britt Jansson listan med 568 namn till Mariehamns stadsdirektör Edgar Vickström.
– Dessa 568 underskrifter har vi samlat på fyra dagar. Det finns många som vill ha kvar Emmaus på Köpmangatan 11 och inte splitta upp det, sade de till Vickström.
– Emmaus är som en helig ko, den ska inte röras. Emmaus representerar de mjuka värdena i vårt samhälle, sade initiativtagarna.

”Pengarna som gäller”
– Det är alltid intressant och trevligt när medborgare tar initiativ. Alla som känner mig vet dock att jag aldrig kommer att kunna bortse från penningelementet, sade Edgar Vickström när han tog emot namnlistorna.
Efter mötet med Vickström var Maj-Britt Jansson och Yvonne Rubey inte nöjda.
– Vi får ju inte något svar. Det är pengarna som gäller.
De säger att de ska fortsätta protestera för Emmaus och kan tänka sig att organisera en demonstration för bevarande av huset.
Den 28 februari klubbade Mariehamns stadsfullmäktige igenom beslutet att spara 0,8 miljoner euro genom försäljning av fastigheter, bland dem ÅCA-huset och huset där Medis har sina lokaler.

Annakaisa Suni