DELA

51 namnunderskrifter mot Jurmoväg

51 Jurmobor och människor med anknytning till Jurmo har skrivit under en namnlista i protest mot att man tycker att landskapsregeringen på för lösa grunder har förkastat kortruttslösningen med en linfärja hela vägen till Jurmo.
Man spekulerar i om utredningar av alternativet faktiskt gjorts eller om de är så dåliga att de inte skulle klara objektiv granskning. Man frågar vad landskapsregeringen försöker dölja och hänvisar till lagen om handlingars offentlighet.
I ett följebrev till namnlistan, undertecknat av Lars Enblom, står att allt talar för att en linfärja från Äspdalsgrundet direkt till Jurmo hamn är det bästa alternativet för både miljö och plånbok. Landskapsregeringen håller inte med och avskrev tidigt denna lösning som orealistisk.
– Rent juridiskt i relation till offentlighetsprincipen finns inget hinder att gå vidare med Jurmos kortruttslösning, men politiskt så föranleder protestlistan att vi får ta en ingående diskussion med avdelningen, säger infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C).
I papperstidningen bemöter trafikbyråns projektledare Ian Bergström namnlistans kritik.
Läs mer i papperstidningen!

Frans Jansson