DELA

112 artiklar om Hakkarainen

Sannfinländaren Teuvo Hakkarainens utspel om att homosexuella och somalier kunde placeras på Åland resulterade i 112 tidningsartiklar i riksmedia.
Det visar Ålandskontorets pressöversikt för oktober.
Maija Nunez vid Ålandskontoret i Helsingfors rapporterar om resultatet för oktober:
I oktober 2011 registrerades 377 medieträffar för sökordet Åland; 350 var press- och Onlinenotiser, 134 ingick i den så kallade Top Ten gruppen, 27 träffar fanns i etermedia. Den sammanlagda upplagan för samtliga träffar var 24 943 142.
Sannfinländarnas riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen har redan flera gånger väckt uppmärksamhet med sina åsikter om invandrare, homosexuella och andra minoriteter i landet. I oktober irriterades han över att en grupp homosexuella i en tidningsartikel hade utnämnt honom som deras idol.
Riksdagsledamoten kontaktade tidningen och föreslog, att homosexuella och somalier kunde placeras på Åland. Uttalandet blev för mycket även för Hakkarainens egen riksdagsgrupp som utfärdade en varning för olämpligt uppförande. För sina tidigare kommentarer hade han redan fått en anmärkning.
Fallet Hakkarainen uppmärksammades i 7 inslag i etermedia och hela 112 tidningsartiklar, flera av dem kritiska till hans uttalanden.

Mer om Åland
Här är mer som skrivits om Åland och ålänningar i riksmedia.
Det åländska lagtingsvalet kommenterades i 17 tidningsartiklar och 18 inslag i etermedia. Den socialdemokratiska tidningen Uutispäivä Demari publicerade en lång artikel både före och efter valet och analyserade socialdemokraternas valseger även i en ledare.
YLE Radio Suomi och TV1 berättade i sina nyhetssändningar, att Åland vill minska restriktioner som begränsar inflyttarnas möjligheter att köpa tomtmark och etablera företag på Åland.
Tidningen Iltalehti publicerade ett tvåsidigt, informativt reportage om Finlands minsta kommun Sottunga, som kämpar med stora ekonomiska problem.
Fotbollsligan avslutades i oktober med HJK som vinnare medan IFK Mariehamn säkrade sin plats i ligan även för nästa säsong. IFK:s matcher refererades i 64 tidningsnotiser.
Läs mer i papperstidningen!