DELA
Foto: Emma Harald

Löfström vice ordförande i riksdagsgrupp

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes i dag till vice ordförande i riksdagens maritima grupp, en förening i riksdagen som berör både sjöfart och Östersjöfrågor

Kristiina Salonen
, SDP, valdes till ordförande. Gruppen har 19 riksdagsledamöter som medlemmar.

– Jag är väldigt glad att få vara aktiv och vice ordförande i gruppen. Kristiina Salonen från Raumo och jag kompletterar varandra bra då hon kommer från en stad med en betydande hamn och ett stort varv, medan jag själv har sjöfarten och rederifrågor som starkt kunskapsområde, säger Löfström i ett pressmeddelande.

Hans Ahlström, Vice vd på Rederierna i Finland, Simo Zitting, Ordförande på Sjömansunionen och Kari Välimäki, vd på Sjömanspensionskassan var inbjudna till gruppens höstmöte i dag för att gå igenom de nybeställningar av fartyg som finländska rederier har gjort, samt Finlands konkurrenssituation med andra sjöfartsnationer.

– Riksdagens maritima grupp är i detta hänseende viktig för att säkerställa att sjöfarten hålls högt upp på riksdagens agenda samt för att få fler riksdagsledamöter att bli aktiva i sjöfartsfrågor, något som också är viktigt för Åland, säger Löfström.