DELA
Foto: Stefan Öhberg

Livlig natt för polisen

Grannbråk, skadegörelse, berusade och hemmafester. Natten till lördagen blev intensiv och livlig för polisen. Några allvarliga tillbud framkommer ändå inte av polisens pressmeddelande.
Under kvällen och natten fick polisen ett tips om en stor föräldrafri ungdomsfest. Situationen löste sig genom att polisen ringde en förälder som som kunde ta hand om ungdomarna. Polisen påminner om att det är föräldrarna som har det primära ansvaret för barn och ungdomar.

Polisen besökte ett antal högljudda hemmafester under natten, men en tillsägelse räckte för att skapa husfrid. Polisen besökte även en fest på landsbygden, men där fann man inget att anmärka på.

Under natten greps totalt tre personer. Två berusade som hittades utomhus i Mariehamn och en som greps i hemmet efter att den bråkat i sådan omfattning att grannar ringt polisen.

Någon utförde ofog mot ett privat hem. Det här orsakade en brottsanmälan om skadegörelse. En polispatrull fick även medla i ett bråk mellan grannar på ett framgångsrikt sätt eftersom det löste sig utan polisiär byråkrati.

Utöver det här tog polisen emot en anmälan om ett skadat rådjur, men när man kom till platsen för att avliva det hade det försvunnit. En eftersöksjägare kallades till platsen.

Polisen hann även med en del trafikövervakning. En mopedbilsförare stoppades för alkoholkontroll. Föraren, underårig, hade druckit alkohol, men mängden översteg inte gränsen för rattfylleri. Eftersom föraren är underårig upprättades en barnskyddsanmälan.

Flera andra fordon stoppades och det resulterade i en böteslapp och flera anmärkningar. Under patrulleringen, som under kvällen och natten gjordes med både bil och till fots, fann man firande människor på både badstränder, i parker och andra platser. Det var dock inga större folksamlingar och stämningen var glad och lugn.