DELA
Foto: Jonas Edsvik

Lionsloppis drog in drygt 6 300 euro till behövande

6 337 euro till behövande på lokal nivå. Det är resultatet efter Lions Club Mariehamns loppis på Torget.

En sextioårig stadstradition fick sin fortsättning efter en tvåårig paus när Lions Club Mariehamns loppis var tillbaka på Torget den första maj.

– Efter uppehållet på två år för marknaden, var vi såklart spända på om den skulle tas emot på samma sätt som tidigare år. Precis som vi hoppades, blev Torget lika välbesökt som tidigare och med hjälp av ett fantastiskt väder var alla besökare på sitt bästa humör, säger loppmarknadsgeneralen Nisse Rask till Nyan.

Och allt var som det ska vara, med lotteri, servering, hoppslott för barnen och en motorcykel-parad som slutade på Torget.

– Vi sålde loppisprylar, lotter, grillkorv, kaffe, kakor, smörgåsar med mera till ett belopp om 7 748 och efter våra omkostnader blev nettoresultatet 6 337 euro.

Allt görs med frivilliga krafter och intäkterna går oavkortat till behövande individer.

– Det spänner över allt från vårdkostnader, matpengar, elräkningar, stipendier till skol-elever och cyklar till skolor.

Den insamlade summan är inget rekord men Rask är ändå nöjd.

– Trots perfekt väder och välbesökt torg, blev det inte rekordförsäljning och trenden är tyvärr nedåtgående. Men vi är ändå väldigt nöjda och fick ett fint tillskott till kassan, säger han.

– Vi vill framföra ett stort tack till alla som skänkt gåvor och till våra sponsorer som gör den här verksamheten möjlig.

Patrik Dahlblom
Ida K Jansson