DELA
Foto: Pressbild

Lindholm ny ordförande efter Danielssons avhopp

VÅRDÖ. Jarl Danielsson är inte längre ordförande för kommunstyrelsen. Hans avskedsansökan behandlades under torsdagen och ny ordförande blir istället tidigare viceordförande Mikael Lindholm.
I samband med att landskapsregeringen tidigare i höst deklarerade att man inte ämnar återvälja Jarl Danielsson som ordförande i Paf med anledning av hans inställning i flyktingfrågan valde Jarl Danielsson i sin tur att lämna alla sina kommunala förtroendeuppdrag i Vårdö, det vill säga posten som ordförande för kommunstyrelsen och för de kommunala bostadsbolagen.

Till Nya Åland motiverade han sitt beslut på följande sätt:

– Landskapets högsta ledning har fällt en dom över mig. De säger i princip att jag har förbrukat mitt samhälleliga förtroende. Då ska jag naturligtvis inte sitta i kommunala organ heller.

Under torsdagens fullmäktigemöte i Vårdö behandlades Jarl Danielssons avskedsansökan och där beviljade man begäran enligt anhållan. Samtidigt beslöt man också att Mikael Lindholm, tidigare viceordförande i kommunstyrelsen, blir ny ordförande. Beslutet träder i kraft med omedelbar verkan.

Läs också:

Danielsson lämnar Paf