DELA
Foto: Joakim Holmström

Liberalerna sågar regeringens ledarskap

Flera tjänstemän på landskapsregeringen känner inte att de blir lyssnade på eller att de vågar uttrycka sina åsikter. Det sade Liberalernas Ingrid Zetterman i sitt anförande under dagens budgetdebatt. Enligt Zetterman finns det åtskilliga brister i regeringens ledarskap.

– Människor säger att de är rädda för att stå för sina åsikter.

Kansliminister och vice lantråd Harry Jansson (C) reagerade starkt på Zettermans påstående.

– Jag tycker det är sorgligt att Ingrid Zetterman väljer att ta upp påstådda personalproblem i parlamentet. Det är oförskämt, när merparten av ministrarna inte har kunnat träffa sina kollegor på grund av distansarbete. Jag förväntar mig en ursäkt under dagens lopp, det är pinsamt, sade han i en replik.

Partiordförande Katrin Sjögren ställde sig bakom sin partikamrat och sade att regeringen bör tänka över sin personalpolitik.

– Som medlem i regeringen får man sällan kritik face to face. Det kanske man får mer av som oppositionspolitiker och tidigare regeringsmedlem.

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) valde att snabbt kalla till ett möte med Zetterman, personalchefen och förvaltningschefen John Eriksson.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp